Usluge

Sarajevo Design nudi znanje i profesionalnost tokom čitavog procesa dizajna.
Web stranice gradimo kao jedinstvena dinamična iskustva, sa precizno prilagođenim rješenjima i komponentama.
Radimo na scenariju razvoja u potpunosti nove ideje za poslovne zahtjeve. U svakom slučaju, otvoreni smoza integraciju gotovih modula kako bismo minimizirali Vaše troškove i rizike implementacije.

PRIMJERI WEB STRANICA
  • Pažljivo pronalazimo “tematiku”, boje, fotografije, biramo fontove, tekst uz konsultacije sa klijentom i tada pristupamo kreiranju plana za dizajn stranice.
  • Nakon pokretanja web stranice, završavamo dio posla koji se odnosi na pronalaženje grešaka (kako programskih, tako i tekstualnih/gramatičkih)
  • Naša veza sa klijentom se ne završava nakon pokretanja vaše stranice. Mi Vam stojimo na raspolaganju da ažuriramo sadržaj, popravimo stvari koje nisu u skladu sa planom, pomažemo Vam da napravite svoju email adresu ili Newsletter…
  • Konstantno radimo na bezbjednosti stranice, sadržaja i pristupa, kako bi na vrijeme spriječili eventualne probleme sa hakiranjem Vaše stranice.
  • Nudimo i dodatne usluge za marketing kao i intenzivno održavanje Vaše web stranice.

Sa “razvojnim” uslugama (po potrebi klijenta) možemo prilagoditi da web prezentacije i aplikacije budu u “službi” Vaše firme.
Ovakvi projekti su samo jedan dio naših usluga, a naše iskustvo kroz dugi niz godina rada u ovoj industriji nam pomaže da ostvarimo postavljene zadatke.
Pružamo prilagodljiv i kvalitetan razvoj web stranica kao i web aplikacija na efikasan ali u isto vrijeme isplativ način za krajnjeg korisnika.

PRIMJERI WEB RAZVOJA

Bilo da se bavite proizvodnjom, prodajom, pružanjem usluga, ili bilo kojom drugom djelatnošću, Vama je definitivno potreban vizuelni identitet po kojem će Vas drugi prepoznati.
Kao primjer navodimo pakovanje i ambalaža proizvoda tipa Coca-Cola.
Upravo zbog te prepoznatljivosti, izgled logotipa, uvijek prisutne crvene boje, način reklamiranja se ne mijenja godinama.
On se samo nadopunjuje, postepeno i oprezno, upravo zbog navike kod ljudi da “pronađu ono što traže”.

PRIMJERI BRENDIRANJA

Logo dizajn jeste dio grafičkog dizajna, ali je toliko bitan da ga na jedan način uvjek izdvajamo.
Logo (ili Logotip) je Vaš jedinstveni identitet kako u svijetu interneta, tako i na štampanim ili drugim medijima.
Logo je jedna od prvih stvari koju će Vaši budući klijenti primjetiti. Oblik, forma, boje, izbor tipografije su samo neke odlike dobrog logo dizajna.
Ukoliko želite da ostavite dobar dojam Vaše firme ili proizvoda, posebnu pažnju treba pridodati logotipu. Pokušajte da se zamislite… Koliko logotipa možete da vidjeti u ovom trenutku? Možda samoposluga, benzinska pumpa, kafić…
Mnogi su jako jednostavni, ali upečatljivi.
Kao primjer jednostavnosti i prepoznatljivosti je jedan od “najvrijednijih” logotipa. Deutsche Bank (Njemačka banka) 

PRIMJERI DIZAJNA LOGOTIPA

Dizajn ambalaže (pakovanja) su vrlo važni kako u vizuelnom, tako i u prihvaćenosti proizvoda širem auditorijumu. Dizajn pakovanja je direktna veza između prodavca i kupca. 
Takva vrsta poruke se prenosi putem sadržaja, cijene, sastava i pokreće čitav niz pitanja o odabiru boja, vrste materijala…
Kod prvog sustreta sa kupcem stvara se odluka o kupovini, koja se završava “svjesno ili nesvjesno”; “odlučno ili emotivno”.
Zbog toga je kvalitetan dizajn ambalaže jako bitan u procesu plasiranja proizvoda na tržište.
Čak i samim odabirom boja i materijala, Vi marketinški šaljete poruku o vrijednosti (cijeni) kao i kvalitetu proizvoda ili brenda.
Zadovoljni kupci se vračaju i “vizuelno” traže Vaš proizvod.

PRIMJERI DIZAJNA AMBALAŽE

Imate ideju i želite da je realizujete?
KONTAKTIRAJTE NAS!
Scroll to Top